Jordi Bort, director d’INCAVI, presenta Bombolles de Lleida

Notícies
Cinc cellers de Lleida participen en la campanya “Bombolles de Lleida, caves i escumosos” que es presentarà avui, dilluns dia 19 de novembre de 2012, amb un sopar de maridatge de vins i espumosos (DO Cava o DO Costers del Segre) al restaurent El Mirador dels Camps Elisis, a les 21 hores. El director de l’Institut Català del Vi (INCAVI), Jordi Bort; el president de Turisme de Lleida i regidor, Felix Larrosa; el vicepresident de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el president de la Ruta del Vi, Tomàs Cusiné; i representants dels cellers DO Costers del Segre, protagonistes de la campanya; participaran d’aquesta presentació. L’acte també comptarà amb representants de la Federació d’Hostaleria, Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, societats gastronòmiques, col·legis professionals… fins a un centenar de persones.Analec de Nalec; Celler Cercavins de Verdú, Castell del Remei de Penelles, L’Olivera de Vallbona de les Monges i Raimat de Lleida, són els cinc elaboradors de les Terres de Lleida adherits a la campanya Bombolles de Lleida. “Aquest cellers ens recorden que a Lleida també es fa cava i escumós de gran qualitat i que és una opció de proximititat i sostenibilitat del territori, especialment en les èpoques de major consum com són el Nadal o les festes d’estiu, com ara Sant Joan”, explica Rafa Gimena, responsable de Como Pomona la consultoria gastronòmica organitzadora.
Els assistents al sopar de maridatge –obert al gran públic que pot fer la reserva on-line a www.bombolles.cat– podran degustar cinc escumosos i caves. Els aperitius, crema de carbassa i cruixent d’ibèric maridat amb Analec Rosat Brut (DO Costers del Segre); i rissotto de ceps amb formatge parmesà, acompanyat amb Castell del Remei Brut Nature (DO Cava). Pel que fa als plats principals, se serviran amb escumosos fets amb part del seu vi fermentat en tina fusta. Així ,el llom de bacallà gratinat amb ametlla i mel de taronja maridarà amb el Gran Reserva de l’Olivera (DO Costers del Segre); mentre que el timbal de vedella amb salsa reduïda de vi, casarà amb l’Analec Reserva Especial Gualech (DO Costers del Segre). Les postres de la nit, sensacions de xocolata amb culis de gerds, tancaran el menú amb el Raimat Brut Chardonnay (DO Cava).
Cinc cellers reivindiquen que a Lleida també es fa cava
Bombolles de Lleida, aplega productors i consumidors al voltan de l’escumós local

Related Posts

No s'ha trobat cap resultat.

Menú