Analec de Nalec; Celler Cercavins de Verdú, Castell del Remei de Penelles, L’Olivera de Vallbona de les Monges i Raimat de Lleida, són els cinc elaboradors de les Terres de Lleida adherits a la campanya Bombolles de Lleida. “Aquest cellers ens recorden que a Lleida també es fa cava i escumós de gran qualitat i que és una opció de proximititat i sostenibilitat del territori, especialment en les èpoques de major consum com són el Nadal o les festes d’estiu, com ara Sant Joan”, explica Rafa Gimena, responsable de Como Pomona la consultoria gastronòmica organitzadora.
Els assistents al sopar de maridatge –obert al gran públic que pot fer la reserva on-line a www.bombolles.cat– podran degustar cinc escumosos i caves. Els aperitius, crema de carbassa i cruixent d’ibèric maridat amb Analec Rosat Brut (DO Costers del Segre); i rissotto de ceps amb formatge parmesà, acompanyat amb Castell del Remei Brut Nature (DO Cava). Pel que fa als plats principals, se serviran amb escumosos fets amb part del seu vi fermentat en tina fusta. Així ,el llom de bacallà gratinat amb ametlla i mel de taronja maridarà amb el Gran Reserva de l’Olivera (DO Costers del Segre); mentre que el timbal de vedella amb salsa reduïda de vi, casarà amb l’Analec Reserva Especial Gualech (DO Costers del Segre). Les postres de la nit, sensacions de xocolata amb culis de gerds, tancaran el menú amb el Raimat Brut Chardonnay (DO Cava).
BOMBOLLES DE LLEIDA
Bombolles de Lleida és una campanya de recolzament a la divulgació i comercialització dels caves i escumosos de Lleida promoguda per la consultoria gastronòmica Como Pomona i fonamentada en l’alta qualitat en el conreu i elaboració, l’economia de proximitat i el valor gastronòmic en el maridatge amb la cuina.
La campanya –oberta a productors, distribuïdors, botigues, restaurants institucions i tot aquell que es vulgui sumar en la promoció del vins escumosos de les Terres de Lleida– comptarà amb una web estable (www.bombolles.cat) on es podrà consultar les fitxes tècniques dels caves i escumosos, informació sobre esdeveniments vinculats, accedir als webs de cellers adscrits a la promoció i institucions, distribuidors i marques patrocinadores. El contingut es podrà compartir on-line i tindrà el suport en xarxes socials dels perfils de Facebook i Twitter.