L’Olivera és una petita cooperativa de treball nascuda el 1974 amb la vocació de conrear els cultius de la zona. L’any 1989 decidí invertir en la construcció d’un celler per així elaborar el raïm procedent de les seves vinyes, amb la filosofia de crear uns elaborats propis de qualitat, controlats en totes les fases de la seva producció -des del cultiu de la terra fins a la pròpia comercialització- cercant alhora definir uns productes singulars dintre de l’ampli panorama vinícola actual.

Les vinyes de L’Olivera, un total de 18 ha., es troben en petites parcel·les quasi totes inferiors a 1 ha i mitja, sostingudes per marges de pedra i disperses pel terme municipal. La finca La Plana, la més gran, correspon a una antiga propietat del monestir i quan es llaura apareixen petits trossos de ceràmica originària dels tallers del monestir, dels segles XVII-XVIII, amb esmalts enblau, color que reprodueixen les etiquetes i les càpsules de les ampolles. En aquestes parcel·les es conreen tres varietats: macabeu i parellada (autòctones) i chardonnay (d’origen francès). Les feines de cultiu són les tradicionals i es fan totes manualment. La verema també es fa a mà, garantint d’aquesta manera la qualitat del raïm, en petites quantitats que abasteixen la bodega.

La bodega està instal·lada en un antic paller adaptat per a la transformació del raïm i compta amb la tecnologia necessària per a l’elaboració de vins blancs de qualitat.

A part del vi, L’Olivera també elabora dos tipus d’oli extra verge d’oliva en ampolles de 0’5 l, així com olives arbequines seleccionades en aigua i sal, i ara està fent proves de vins dolços ide vins negres.