Bombolles de Lleida, aplega productors i consumidors al voltan de l’escumós local

Pagesos, cellers, distribuïdors, restauradors, gastronoms, institucions i comsumidors es van congregar ahir al voltant de la presentació de Bombolles de Lleida per tancar un cercle que “posicioni i promocioni un producte de tanta qualitat i proximitat, com és l’escumós i cava fets pels cellers DO Costers del Segre”. “Els escumos de Lleida son tan bons com desconeguts”, va explicar Rafa Gimena, de la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona organitzadora de la campanya.

Cinc cellers de Lleida participen en la campanya “Bombolles de Lleida, caves i escumosos” que es va presentarà ahir, dilluns dia 19 de novembre de 2012, amb un sopar de maridatge de vins i espumosos (DO Cava o DO Costers del Segre) al restaurent El Mirador dels Camps Elisis, a les 21 hores. El director de l’Institut Català del Vi (INCAVI), Jordi Bort; el president de Turisme de Lleida i regidor, Felix Larrosa; el vicepresident de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el president de la Ruta del Vi, Tomàs Cusiné; i representants dels cellers DO Costers del Segre, protagonistes de la campanya; participaren d’aquesta presentació. L’acte també va comptar amb representants de la Federació d’Hostaleria, Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, societats gastronòmiques, col·legis professionals… fins a un centenar de persones.

Analec de Nalec; Celler Cercavins de Verdú, Castell del Remei de Penelles, L’Olivera de Vallbona de les Monges i Raimat de Lleida, són els cinc elaboradors de les Terres de Lleida adherits a la campanya Bombolles de Lleida. “Aquest cellers ens recorden que a Lleida també es fa cava i escumós de gran qualitat i que és una opció de proximititat i sostenibilitat del territori, especialment en les èpoques de major consum com són el Nadal o les festes d’estiu, com Sant Joan”, explicà Rafa Gimena, responsable de Como Pomona la consultoria gastronòmica organitzadora.

Els aperitius, crema de carbassa i cruixent d’ibèric maridat amb Analec Rosat Brut (DO Costers del Segre); i rissotto de ceps amb formatge parmesà, acompanyat amb Castell del Remei Brut Nature (DO Cava). Pel que fa als plats principals, se serviran amb escumosos fets amb part del seu vi fermentat en tina fusta. Així ,el llom de bacallà gratinat amb ametlla i mel de taronja maridarà amb el Gran Reserva de l’Olivera (DO Costers del Segre); mentre que el timbal de vedella amb salsa reduïda de vi, casarà amb l’Analec Reserva Especial Gualech (DO Costers del Segre). Les postres de la nit, sensacions de xocolata amb culis de gerds, tancaran el menú amb el Raimat Brut Chardonnay (DO Cava).

BOMBOLLES DE LLEIDA

Bombolles de Lleida és una campanya de recolzament a la divulgació i comercialització dels caves i escumosos de Lleida promoguda per la consultoria gastronòmica Como Pomona i fonamentada en l’alta qualitat en el conreu i elaboració, l’economia de proximitat i el valor gastronòmic en el maridatge amb la cuina.

La campanya –oberta a productors, distribuïdors, botigues, restaurants institucions i tot aquell que es vulgui sumar en la promoció del vins escumosos de les Terres de Lleida– comptarà amb una web estable (www.bombolles.cat) on es podrà consultar les fitxes tècniques dels caves i escumosos, informació sobre esdeveniments vinculats, accedir als webs de cellers adscrits a la promoció i institucions, distribuidors i marques patrocinadores. El contingut es podrà compartir on-line i tindrà el suport en xarxes socials dels perfils de Facebook i Twitter. La Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre ja s’han sumat col·laborar amb la campanya.

Menú