El Castell Templer de Gardeny –dins del seu cicle “Les Nits del Temple”, organitzat per Turisme de Lleida– acollirà el dijous 21 de juliol, el primer maridatge d’estiu amb caves i escumosos de “Bombolles de Lleida”.

L’activitat, que tindrà una segona convocatòria el dia 11 d’agost, s’iniciarà a les 21 hores, amb visita guiada al monument. Durant el recorregut per les estances de la que fou una de les comandes templeres més importants de la Corona d’Aragó, se servirà una copa de cava i aperitiu. Tot seguit, se celebrarà el sopar a l’Església de Ntra. Sra. de Santa Maria de Gardeny, ubicada en el recinte del Castell.

El preu de l’activitat (entrada al Castell, visita guiada i sopar de maridatge) és de 50 euros per persona, amb l’IVA inclòs.

Dins del programa d’enguany, es preveuen altres maridatges a Malena (Gimenells, 22 de juliol), Cal Xirricló (Balaguer, 4 d’agost) i l’abans esmentada segona edició de Bombolles Templeres al Castell de Gardeny (Lleida, 11 d’agost).

La campanya Bombolles de Lleida compta amb el suport de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del segre i de la DO Costers del Segre.

SOPAR DE MARIDATGE AMB CAVES I ESCUMOSOS DELS CELLERS DE LLEIDA

El menú –que es maridarà amb caves i escumosos dels cellers adherits a la campanya Bombolles de Lleida (Analec, Castell del Remei, Cercavins, Clos Pons, Costers del Sió, L’Olivera i Raimat)– compta amb la col·laboració de l’Aula Gastronòmica del xef Lluís Bonillo, Caparrós Celebracions, Carn Sargaire, Piscifactoría Santa Ana, Port of Dragons, Schweppes i Trecoop Fruites.

MENÚ

Copa de cava i aperitius durant la visita.

(A taula)
– Gaspatxo de préssec amb caviar d’arengada, escuma de iogurt i cúrcuma.
– Risoni de verdures amb poma escalivada i cruixent de Wonton i parmesà.
– Truita marinada amb salsa Ponzu i gingebre amb “migas” cítriques i puré de celerí.
– Rotllet de carn de vedella eco amb salsa kimchi.
– Pastisset de pera i cacauet.
(Aigües minerals i cafè)

– Combinat Prèmium Port of Dragons & Schweppes.