En un paratge de la Ribera del Sió anomenat Flix, antigues quadres i reserva dels comtes d’Urgell (798-1413), Costers del Sió és un projecte vitivinícola destinat a aconseguir vins d’alta qualitat, amb tots els matisos i gustos que aquesta ribera, pels seus sòls i el seu microclima, ens pot oferir.

La finca, propietat de la família Porcioles-Buixó, està situada a la comarca de La Noguera, al municipi de Balaguer i pertany a la D.O. Costers del Segre. Finca agrícola-ramadera amb caràcter integral, té una extensió de 700 ha., de les quals 71 ha. estan dedicades al cultiu del cep per elaborar exclusivament els vins del nostre celler.

Al llarg de l’any a les vinyes es treballa, s’experimenta i s’estudia el comportament dels ceps per obtenir la màxima qualitat dels seus raïms; com diu Juan Porcioles “un gran vi comença per fer-se a la vinya i hem de cuidar-la com es mereix”.

A la finca es cultiven una àmplia gama de varietats: Ull de llebre, Garnatxa negra, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon i Sauvignon Blanc; també s’experimenta amb noves varietats i clons, que donaran vida als futurs vins. Les vinyes es troben plantades en sòls molt heterogenis, de poca profunditat i pobres en matèria orgànica, amb textura franco-llimosa, a una altitud de 310 metres i un clima mediterrani de tendència continental.

El celler està dotat d’unes instal·lacions de la tecnologia més avançada, que permet treballar cada partida de raïm de manera individualitzada, obtenint així el millor de cada vi.

Es compta també amb una Sala de Microvinificació on es realitzen assajos d’I+D (investigació i desenvolupament) amb la finalitat d’anar millorant dia a dia.