Carretera, s/n 25341 NALEC (Lleida)
Tel.: 973 30 31 90
E-Mail: info@analec.net
Web: http://www.analec.net/

Analec és un petit celler familiar creat recentment. El celler està situat a la població de Nalec, a la comarca de l’Urgell (Lleida), dins la denominació d’origen Costers del Segre i la subzona Vall del Corb. Hem escollit el nom d’Analec, perquè així és com s’anomenava el poble durant l’edat mitjana.

La primera elaboració es va realitzar l’any 2006.

Disposa de 22 hectàrees de vinyes pròpies. Només una part de la producció de raïm la destinem als nostres vins, la resta es ven a altres cellers.

L’enòleg i copropietari és Xavier Figuerola Mulet.

Sabem que les propietats químiques i físiques de la terra influeixen de manera determinant en la qualitat i característiques del vi i es també per tot això que el nostre celler te molta cura de respectar i preservar l’entorn.

Creiem en el potencial del nostre territori, la Vall del Corb, i treballem per valoritzar i promoure arreu la cultura enològica i els seus vins.

Respectem el consumidor controlant totalment les fases del procés productiu a fi de garantir la qualitat dels nostres vins i escumosos.

Creiem en la innovació tecnològica sense perdre els vincles amb el passat i el respecte per la tradició vitivinícola.

A tota la família ens apassiona aquesta feina. Res te sentit sense passió. De la passió neix el nostre celler i es la que dia a dia dona valor afegit al nostre treball i en conseqüència qualitat als nostres vins i escumosos.

On podeu trobar caves i escumosos Analec

En botigues especialitzades i restaurants de Lleida

Properament disponible el llistat de distribuïdors.

Analec Gualech Reserva Especial

Vinificació: Brut Nature mètode tradicional. Vi espumós a partir del vi base de les varietats Macabeu 33% , 33% de Parellada i un 33% de Chardonnay passat per barrica. Té una criança amb les mares de 34 mesos que va augmentant, ja que es degolla a mesura que es comercialitza. Vista: Té un color groc palla i una bombolla molt fina i persistent.

Analec Rosat

Vinificació: Vi escumós elaborat amb el mètode tradicional amb un vi base varietat Trepat 100% i una criança mínima en ampolla de 12 mesos. L’escumós és sempre recentment degollat i es fa a mesura que el producte es va comercialitzant. Vista: Color cirera viu Olfacte: Aroma de fruites vermelles i fruita confitada. Gust: Saborós en boca, fresc, equilibrat amb un petit deixo amarg al final.

Analec Brut Nature

Vinificació: Vi escumós elaborat per mètode tradicional amb un vi base. Varietats de macabeu 50% i parellada 50% i una criança mínima en la cava de 18 mesos. A partir d’aquest temps de maduració es comença a degollar a mesura que el producte es va comercialitzant i s’esgota, la qual cosa dóna una escuma sempre recentment degollada, i per tant, es mantenen la frescor i l’originalitat de l’evolució de l’ampolla en les seves emboliquis. Vista: Color groc palla brillant Olfacte: Aroma de fruita blanca (poma i pera àcida) amb notes cítriques. Gust: En boca és fresc, sabor llarg amb acidesa equilibrada.

Sort d’Abril Brut Reserva

D.O. Costers del Segre

Vinificació: Brut nature mètode tradicional. Vi espumos a partir del vi base de les varietats macabeo 50% i parellada 50%. Té una criança amb les mares de 34 mesos que va augmentant, ja que es degolla a mesura que es comercialitza. Vista: Té un color groc palla i una bombolla molt fina i persistent. Olfacte: Aroma de fruita madura (poma verda confitada, cítrics), notes de pastisseria i làctics i herba seca. Gust: En la boca es mostra amb volum, gras i sec, encara que al final dóna una sensació dolça (glicérica)

Bodegas Raimat s/n 25111 Raimat (Lleida)
Tel.: 973 72 40 00
E-Mail: m.gonzalo@codorniu.es
Web: http://www.raimat.com

Raimat constituye por sí sola una subzona específica, prácticamente un pago único, dentro de la Denominación de Origen Costers del Segre, constituida en 1986. Las características geológicas y climáticas irrepetibles de Raimat están en el origen de la especial calidad que ofrecen sus vinos y de su bien merecido prestigio. Por otra parte, los territorios acogidos a la D.O. Costers del Segre son muy diversos, con zonas de montaña y de llanura, si bien todos ellos comparten un característico clima continental, con fuertes contrastes térmicos.

On podeu trobar caves i escumosos Bodegas Raimat

En botigues especialitzades i restaurants de Lleida

Properament disponible el llistat de distribuïdors.

Raimat Cava Brut Nature

La característica principal de este cava es la gran limpidez de aromas: melocotones, fruta madura de primavera, integrados con alegres notas cítricas. Gracias a la proporción de chardonnay, las finas burbujas se mantienen en la copa, creando una suave espuma blanca. En su paso en boca la vitalidad de este cava se aprecia rápidamente, suavizada por el cuerpo importante

Raimat Brut Nature

De aspecto brillante y color amarillo pajizo de intensidad media con reflejos verdosos. Aromas de pomelo fresco y notas florales complementados con dulces aromas cremosos. Sabor a pomelo fresco, melón y notas de cereza madura. Cremosidad derivada de su contacto con las levaduras. De final limpio y persistente acidez cítrica.

Raimat Brut Chardonnay

De aspecto brillante y color amarillo pajizo con reflejos verdosos, aromas vivaces de frutas cítricas, manzana verde y albaricoque, complementados con notas cremosas. Su sabor es refrescante a frutas cítricas frescas, manzana verde y melón verde dulce. Con una textura cremosa y acidez limpia que contribuye a un largo final de boca.

Raimat Gran Brut – Chardonnay-Pinot Noir

De aspecto brillante y color amarillo pajizo con reflejos verdosos. Destaca su complejidad de aromas de fruta ácida, melón maduro y perfumadas notas florales, que se complementan con notas cremosas derivadas de la segunda fermentación y la crianza en contacto con la levadura. Sabor a cítricos frescos en boca, además de cereza, sabores florales y melón. Destaca su cremosidad y su final persistente en el que perdura una acidez vivaz.

Finca Castell del Remei 25333 Castell del Remei Lleida
Tel.: 973 580 200
E-Mail: info@castelldelremei.com
Web: http://www.castelldelremei.com

El complex de Castell del Remei consta de 400 hectàrees en un impressionant paratge amb nombrosos edificis entre els que cal destacar el castell, el celler, el santuari dedicat a la Verge del Remei, el restaurant, els dos llacs i el salt d’aigua, juntament amb altres instal•lacions històriques com l’antic molí d’oli, la farinera, la destil•leria i els tallers de fabricació de botes.
Actualment, Castell del Remei gestiona 140 hectàrees de vinya, 70 de les quals són pròpies. La resta són d’agricultors de la zona, als quals se’ls fa l’assessorament i supervisió durant tot l’any.

La bodega produeix al voltant de les 800.000 ampolles anuals, que es comercialitzen gairebé de manera equitativa al mercat nacional i estranger.

Els vins de Castell del Remei gaudeixen d’un gran reconeixement, tant a nivell local com internacional, i han rebut nombrosos premis i molt bones crítiques per part de la premsa especialitzada. Això i el nostre afany de superació, ens empenyen a continuar apostant per la qualitat, la recerca constant i el treball en equip.

On podeu trobar caves i escumosos Castell del Remei

En botigues especialitzades i restaurants de Lleida

Properament disponible el llistat de distribuïdors.

Cava Brut Nature Reserva

D.O. Cava

El·laborat amb les varietats Xarel·lo 40%, Macabeu 30%, Chardonnay 20%, i Parellada 10%, i amb una criança mínima de 18 mesos. De color groc molt pàl·lid amb reflexes verds. Bombolla petita i persistent. Aroma elegant de records frutiats de poma verda i cítrics. La segona fermentació li aporta tocs de fruits secs i làctiics.

Plaça de Jardí, 3 25340 Verdú
Tel.: 973 34 81 14
E-Mail: info@cellercercavins.com
Web: http://www.cellercercavins.com

El celler Cercavins està situat dins la denominació d’origen de Costers del Segre, a la subzona de les valls del riu Corb.
El celler neix a Verdú (Lleida) l’any 2003, fruit de la inquietud de tres socis dedicats al conreu de la vinya, actualment el terreny que ocupen les vinyes és d’unes 50 ha.

Les instal•lacions són de nova construcció. El celler te una capacitat de 150.000 litres en dipòsits d’acer inoxidable, on es fa la fermentació a temperatura controlada i la direcció tècnica del vins va a càrrec de l’enòleg Enric Gil.

La comercialització dels vins va començar l’any 2004, amb unes 7.500 botelles, i en aquests moments ja compta amb un celler climatitzat a temperatura i humitat constant, on hi reposen els vins de criança, en bótes de roure francès, hongarès i americà; arribant assolir ja les 100.000 botelles.

On podeu trobar caves i escumosos Celler Cercavins

En botigues especialitzades i restaurants de Lleida

Properament disponible el llistat de distribuïdors.

Brut de Verdú

D.O. Costers del Segre

Vi escumós procedent del cupatge de vins de les varietats Sauvignon Blanc (45%) , Macabeu (45%) i Gewurztraminer (10%) , de vinyes d’edat mitja i rendiments baixos , consequència de podes curtes que afavoreixen la concentració del raïm. Combinant tècniques de conreu estrictes amb un control exhaustiu de la vogorositat de la planta , així com la superfície foliar , la càrrega productiva del cep i el tamany del gra, s’obtenen raïms en els punts òptims de maduració tecnològica.

Ctra. Agramunt, Km. 4,3, 25600 BALAGUER (Lleida)
Tel.: 973 424 062
E-Mail: bodegas@costersio.com
Web: http://www.costersio.com

En un paratge de la Ribera del Sió anomenat Flix, antigues quadres i reserva dels comtes d’Urgell (798-1413), Costers del Sió és un projecte vitivinícola destinat a aconseguir vins d’alta qualitat, amb tots els matisos i gustos que aquesta ribera, pels seus sòls i el seu microclima, ens pot oferir.

La finca, propietat de la família Porcioles-Buixó, està situada a la comarca de La Noguera, al municipi de Balaguer i pertany a la D.O. Costers del Segre. Finca agrícola-ramadera amb caràcter integral, té una extensió de 700 ha., de les quals 71 ha. estan dedicades al cultiu del cep per elaborar exclusivament els vins del nostre celler.

Al llarg de l’any a les vinyes es treballa, s’experimenta i s’estudia el comportament dels ceps per obtenir la màxima qualitat dels seus raïms; com diu Juan Porcioles “un gran vi comença per fer-se a la vinya i hem de cuidar-la com es mereix”.

A la finca es cultiven una àmplia gama de varietats: Ull de llebre, Garnatxa negra, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon i Sauvignon Blanc; també s’experimenta amb noves varietats i clons, que donaran vida als futurs vins. Les vinyes es troben plantades en sòls molt heterogenis, de poca profunditat i pobres en matèria orgànica, amb textura franco-llimosa, a una altitud de 310 metres i un clima mediterrani de tendència continental.

El celler està dotat d’unes instal·lacions de la tecnologia més avançada, que permet treballar cada partida de raïm de manera individualitzada, obtenint així el millor de cada vi.

Es compta també amb una Sala de Microvinificació on es realitzen assajos d’I+D (investigació i desenvolupament) amb la finalitat d’anar millorant dia a dia.

On podeu trobar caves i escumosos Costers del Sió

En botigues especialitzades i restaurants de Lleida

Properament disponible el llistat de distribuïdors.

Siós Brut Rosé

D.O. Costers del Segre

Delicada verema manual en caixes. Selecció del raïm a la mateixa vinya Pla del MolÍ. Refrigeració del raïm durant 2 dies fins aconseguir una temperatura de 4 ºC. Premsat del raïm sencer, obtenint només un 40% de l’extracció. Fermentació a temperatura controlada per sobre dels 14ºC, per obtenir un vi base fresc, elegant i estructurat. Una part del most fermenta en barrica de roure francès de 300 litres. Després de realitzar el tiratge, passarà com a mínim 18 mesos de criança sobre les mares.

La plana, s/n. 25268 Vallbona de les Monges
Tel.: 973 330 276
E-Mail: olivera@olivera.org
Web: http://www.olivera.org

L’Olivera és una petita cooperativa de treball nascuda el 1974 amb la vocació de conrear els cultius de la zona. L’any 1989 decidí invertir en la construcció d’un celler per així elaborar el raïm procedent de les seves vinyes, amb la filosofia de crear uns elaborats propis de qualitat, controlats en totes les fases de la seva producció -des del cultiu de la terra fins a la pròpia comercialització- cercant alhora definir uns productes singulars dintre de l’ampli panorama vinícola actual.

Les vinyes de L’Olivera, un total de 18 ha., es troben en petites parcel·les quasi totes inferiors a 1 ha i mitja, sostingudes per marges de pedra i disperses pel terme municipal. La finca La Plana, la més gran, correspon a una antiga propietat del monestir i quan es llaura apareixen petits trossos de ceràmica originària dels tallers del monestir, dels segles XVII-XVIII, amb esmalts enblau, color que reprodueixen les etiquetes i les càpsules de les ampolles. En aquestes parcel·les es conreen tres varietats: macabeu i parellada (autòctones) i chardonnay (d’origen francès). Les feines de cultiu són les tradicionals i es fan totes manualment. La verema també es fa a mà, garantint d’aquesta manera la qualitat del raïm, en petites quantitats que abasteixen la bodega.

La bodega està instal·lada en un antic paller adaptat per a la transformació del raïm i compta amb la tecnologia necessària per a l’elaboració de vins blancs de qualitat.

A part del vi, L’Olivera també elabora dos tipus d’oli extra verge d’oliva en ampolles de 0’5 l, així com olives arbequines seleccionades en aigua i sal, i ara està fent proves de vins dolços ide vins negres.

On podeu trobar caves i escumosos L’Olivera Cooperativa

En botigues especialitzades i restaurants de Lleida

Properament disponible el llistat de distribuïdors.

Escumós L’Olivera Gran Reserva

Elaborat amb vi base de 4 mesos de criança macabeu, parellada i chardonnay, i amb un criança a la cava de 36 mesos. Notes de tast Color groc daurat. Bombolla molt fina. Aromes de torrat, mantega, anisats, plàtan molt madur, fruita al forn. Nas profund i molt suggerent. Pas directe en boca i sense complicacions. En el retronassal trobem aromes de criança. Postgust llarg i persistent

Escumos L’Olivera

Elaborat amb vi base macabeu, parellada i chardonnay, i amb un criança a la cava de 17 mesos. Notes de tast Color groc palla, bombolla fina, aroma elegant, flors del bosc, acàcia, meló, pera, cítrics, amb una acidesa equilibrada, potent en boca i saborós, fina amargor.